Vår honung

Honungshantering från bigård till etiketterad burk följer en enkel process. Detta ger en minimalt bearbetad honung med alla enzymer och alla andra nyttigheter bevarade. 

I bigården plockas ram för ram från våra bisamhällen. Lådorna med skördade ramar tas sedan direkt till slungrummet. En manuell avtäckning av cellock sker och avtäckningsvaxet sparas till vidare användning, tex. till bivaxdukar och olika hudkrämer.

Ramarna kallslungas och den flytande honungen grov- och finsilas direkt. Honungen tappas sedan upp och etiketten sätts på burken.

Vi erbjuda honungsburkar i följande storlekar:

Svensk honung, 350 g


60 kr

Svensk honung, 500 g


80 kr

Svensk honung, 700 g

100 kr


Du får alltid 1 bruk gratis om du köper en hel kartong om 12 burkar. 
Vi levererar hem en hel kartong till Örebro, Lekebergs, Kumla och Hallsbergs kommun.
 


För att kunna använda den välkända etiketten för svensk honung krävs att en honungskommité från den lokala svenska biodlarföreningen bedömer och godkänner honungen varje år. 

Vi säljer nyslungad honung i begränsat antal och helst på beställning. 

Rörd eller ympad honung 
För att honungen ska få en krämig konsistens kan biodlaren röra eller ympa honungen. Ympning är en process inom biodling som gör att man får den önskade krämigheten.

Detta görs med omsorg utan att påverka honungens kvalitet och utan främmande tillsatser. Krämig honung blir smörig och får en jämnare kvalitet. Den kan förvaras i svala temperaturer utan att man behöva oroa sig för att honungen ska kristalliseras och bli för hård. 

© 2023 Östabackens bigård, Östabacken 1044, 716 92 Fjugesta Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång